Wie zijn wij?

Het team van Stichting CBK Zuidoost bestaat uit 8 vaste medewerkers en een wisselend team van vrijwilligers en stagiaires.

Annet Zondervan

Directeur

a.zondervan@cbkzuidoost.nl

Renske de Jong

Tentoonstellingen & Opdrachten

r.dejong@cbkzuidoost.nl

Delano MacAndrew

Educatie & Participatie

d.macandrew@cbkzuidoost.nl

Sharda Balgobind

PR & Communicatie

s.balgobind@cbkzuidoost.nl

Maureen Cox

Kunstuitleen

m.cox@cbkzuidoost.nl

Lucy Hooft

Publieksmedewerker & Kadoshop

l.hooft@cbkzuidoost.nl

Ella Harris

Publieksmedewerker

e.harris@cbkzuidoost.nl

Sipora Ubro

Business Manager

s.ubro@cbkzuidoost.nl

Gitta Grol

Vrijwilliger

g.grol@cbkzuidoost.nl

Margret al Maggy

Publieksmedewerker

m.almaggy@cbkzuidoost.nl

Ilse de Jong

Vrijwilliger

Bestuur

Amma Asante

Voorzitter

“Ik ben opgegroeid in Amsterdam Zuidoost en ben blij dat ik als  voorzitter van het CBK samen met mijn collega bestuursleden mag bijdragen aan een sterk, dynamisch en zelfbewust CBK die nog meer mensen kan laten genieten van de schoonheid van hedendaagse kunst met interculturele accenten.

Het CBK heeft alles in huis om hierin een gidsfunctie te nemen de komende jaren. Wat hier gebeurt is uniek en verdient een groter podium. Daar ben ik van overtuigd. En daar gaan we aan werken.”

Rianne Heijboer

Penningmeester

“Beeldende kunst breed toegankelijk maken om daarmee mensen te inspireren, te verbinden en plezier te laten beleven, met het CBK als ontmoetingsplek. Daar zet ik me graag voor in.”

 

Sascha Janssen

“Ik geloof in de uitspraak: wat voedsel is voor het lichaam, is kunst voor de ziel.

Kunst vergroot, kunst verstomt, kunst begrijpt, kunst laat zien, kunst verbindt, kunst confronteert, kunst luistert, kunst jaagt aan, kunst roept op, kunst ontroert. Kunst.”

Henry de Vries

“Ik ben bestuurslid omdat ik zowel van Zuidoost als van beeldende kunst houd. Door mijn bijdrage binnen het CBK hoop ik beide zaken te kunnen verbinden en te stimuleren.”

Jennifer Baarn

“Het CBK is het kunsthart van een dynamisch en divers stadsdeel. Ik vind het een mooie uitdaging om vorm te geven aan de ontwikkeling van beeldende kunst in Zuid Oost.”

Rob Perrée

“De activiteiten en de filosofie van het CBK Zuidoost sluiten naadloos aan op mijn professionele activiteiten.”

Samenwerkingspartners

Stichting CBK Zuidoost werkt intensief samen met de volgende partners:

Cultuurlijn 1102

Onder de naam Cultuurlijn 1102 werkt CBK Zuidoost intensief samen met het Bijlmer Parktheater en Imagine IC. Doel van deze samenwerking is Amsterdam Zuidoost als culturele hotspot op de kaart te zetten binnen en buiten Amsterdam. Lees meer over Cultuurlijn 1102.

Cultuurplatform Zuidoost

Cultuurplatform Zuidoost is partner van CBK Zuidoost. Het is een nieuw netwerk van culturele instellingen in Amsterdam Zuidoost, een gezamenlijk initiatief van Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en lokale culturele organisaties. Het platform is bedoeld voor vertegenwoordigers van alle culturele instellingen in het stadsdeel. Als netwerk achter de Als netwerk achter de schermen faciliteert Cultuurplatform Zuidoost de samenwerking en zichtbaarheid van de culturele sector van Amsterdam Zuidoost.

WAN!

WAN! is een beeldhouw- en houtsnijwerk gemaakt door beeldend kunstenaar Abu Kanu. Met het uit één boom gesneden spreekgestoelte brengt hij een eerbetoon aan de dichter en politicus Robin Ravales, alias R. Dobru (Paramaribo, 1935 – 1983). Het Cultuurplatform zal WAN! als spreekgestoelte beschikbaar stellen voor lokale culturele en maatschappelijke organisaties. WAN! wordt voor dit doel aangekocht door het Cultuurplatform Zuidoost met steun van Stadsdeel Zuidoost. Vanaf 2014 is WAN! als spreekgestoelte beschikbaar voor lokale culturele en maatschappelijke organisaties.