Workshops voor volwassenen

CBK Zuidoost organiseert masterclasses waarin een kunstenaar (meester) in een 5-delige workshopreeks de cursisten meeneemt in de technische aspecten van zijn/haar werk. Na Raquel van Haver, is het nu de beurt aan keramist/beeldend kunstenaar Brian Coutinho.


Tekenen en schilderen op keramiek, dat is wat Brian Coutinho doet. Allereerst maakt hij een keramisch object; vervolgens wordt het object tot leven gewekt door het aanbrengen van verschillende glazuurlagen met lijntekeningen hierin. Deze tekeningen worden ingekleurd en daarna ‘weer’ ontdaan van kleur; het residu dat overblijft van de eerdere bewerkingen, fixeert zich in het object en wordt een beeldbepalend onderdeel van het werk. Dit soort onconventionele, gelaagde bewerkingsmethoden zijn typerend in het keramisch werk van Brian Coutinho.

Tijdens deze masterclassworkshops laat Brian zien hoe het procedé van het tekenen in glazuur, het aanbrengen & daarna weer verwijderen van de kleur plaats vind en wat het oplevert. Vervolgens ga jij zelf aan de slag en pas je het geleerde toe in de opdracht die Brian voor zijn cursisten in petto heeft.

Elke cursist start met het maken van een klein object van klei; dit moet drogen en worden gebakken. Daarom neemt de kunstenaar voor iedereen een ‘keramisch canvas’ – een reeds gebakken kleiplaat – mee waarop meteen kan worden gewerkt met glazuur. Iedere cursist eindigt met een object waarop zelf met glazuur – in de traditie van Brian – aan de slag is gegaan. Bij deze workshop zijn de materialen inbegrepen; heel specifieke middelen moet de cursist zelf meenemen.

KERAMIEK/GLAZUREN
Data: 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni
Docent: Brian Coutinho
Tijdstip: 18.30 – 20 uur
Kosten: € 200, –

Bij deze workshop zijn de materialen inbegrepen; heel specifieke middelen moet de cursist zelf meenemen. Meer informatie? Neem dan contact op met Sipora Ubro: s.ubro@cbkzuidoost.nl

JA, IK MELD MIJ AAN!

MMaak! met Raquel van Haver