Testimonials

Culturele diversiteit

CBK ZO is al 33 jaar een belangrijke speler in de stad die o.a. jongeren bekendmaakt met de kunst- en cultuurwereld. Door hen te betrekken bij de kunstpraktijk en evenementen die er plaatsvinden maken buurtbewoners al jong kennis met het veld. Culturele diversiteit is altijd de insteek geweest, en dat is voorbeeldstellend voor instituten die nu pas met die blik naar hun eigen organisatie kijken.

Imara Limon, curator Amsterdam Museum

Belangrijke verscheidenheid in kunstscene

CBK Zuidoost zorgt ervoor dat er een belangrijke verscheidenheid belicht blijft worden in de Amsterdamse kunstscene. Onze samenwerking voelde als een warm bad. Ik hoop dat we in de toekomst jaarlijks kunnen blijven samenwerken.

Brian Elstak, beeldend kunstenaar

Officiële kweekvijver van talent

CBK Zuidoost speelt een cruciale rol voor de kunst in Amsterdam. Ze hebben oog voor talentontwikkeling en durven kleur te bekennen, zodat er altijd spannende tentoonstellingen te zien zijn. Ik hoop dat CBK Zuidoost de officiële kweekvijver van talent wordt van heel Amsterdam.

Baukje Spaltro, beeldend kunstenaar

Nieuwe talenten en gevestigde kunstenaars

Wat ik bijzonder vind aan CBK ZO? Ze bieden een podium aan nieuwe talenten maar ook aan gevestigde kunstenaars. Via hen kan je je werk tentoonstellen aan een lokaal publiek maar ook aan de grote en ervaren instituties en bezoekers. De toegankelijkheid waarmee ze mensen en projecten bij elkaar weten te brengen is zeer bijzonder!

Neil Fortune, beeldend kunstenaar

Prettige, persoonlijke samenwerking

Dankzij CBK Zuidoost kan je op een laagdrempelige en erg leuke manier in aanraking komen met kwalitatief hoge, hedendaagse beeldende kunst. Het team is bijzonder hecht, enthousiast en kundig. Onze samenwerking was dan ook heel prettig en persoonlijk. Bijzonder aan CBK Zuidoost vind ik dat ze zo actief zijn in de buurt, zij zetten vol in op het verbreden van de doelgroep.

Celine van den Boorn, beeldend kunstenaar

De plek voor vernieuwing

CBK Zuidoost is voor mij een plek waar kunst en openbare ruimte samen komen, een plek waar vernieuwing te zien is en tentoonstellingen die er toe doen, een plek waar men zich uitspreekt over zaken die spelen in de maatschappij, een ontmoetingsplek voor kunstenaars, een plek waar je jezelf kunt zijn.

Nynke Deinema, beeldend kunstenaar en docent kunsteducatie

Toegankelijk voor iedereen

Wat CBK Zuidoost toevoegt aan de kunst in Amsterdam is hun aandacht voor kunstenaars met een Caraibische, Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse of andere achtergrond. Zij verbinden en zijn toegankelijk voor iedereen, voor mensen uit het centrum en mensen uit de buurt. Iedereen is er gelijkwaardig, wat voor achtergrond ze ook hebben. Het personeel en de bezoekers.

Maartje Jaquet, beeldend kunstenaar en docent kunsteducatie