In Dialoog: seizoen 1

In Dialoog is een talentscouting mediaplatform waar jong aanstormend talent zich voorstelt aan de Nederlandse kunst- & cultuursector, en aan de liefhebber.

In een serie interviews gaat curator en programmamaker Claudio Ritfeld in gesprek met jonge kunstenaars die een uitzonderlijk talent vertonen.
Waar veel media focussen op het interviewen van “succesvolle” of “gearriveerde” kunstenaars, is het de ambitie van CBK Zuidoost eindejaarsstudenten of recent afgestudeerden aan tafel te krijgen.  

Het concept van deze podcast is de gast, enkele jaren na het eerste gesprek, weer aan tafel uit te nodigen voor een reflectie-interview.
In het tweede gesprek, vanaf 2028, worden antwoorden uit het eerste gesprek opnieuw bevraagd.  
Zo blijft CBK Zuidoost in dialoog met de betreffende kunstenaar of maker over de ontwikkelingen in diens loopbaan en kunstpraktijk.

Seizoen 1:

Aflevering 1: Janne Igbuwe: Blauwe Vlinder en De Witte Man

Janne Igbuwe (1996) is een sociaal beeldend kunstenaar met grote interesse in fotografie, tekenen en materiaal experimenten. Een verbindende factor tussen deze uiteenlopende uitingen is dat zij altijd het geschreven woord toepast.  

Haar werk vindt zijn inspiratie uit verschillende bronnen en archieven en reageert hier intuïtief op.Aflevering 2:
Elle van Baaren: “Specialiseer Je In 100 Dingen Tegelijk”
Elle van Baaren (2000) maakt sculpturen, installaties en performances. Ze creëert georganiseerde chaos door elementen van wanorde te romantiseren. In haar werk neemt ze sociale veronderstellingen als uitgangspunt om vervolgens met ironie culturele normen te ondermijnen.

Aflevering 3: Yrene van Amstel: De Surinaamse Mattenklopper

Yrene van Amstel is beeldend kunstenaar. Ze werkt vanuit een brede interesse en fascinatie voor verhalen, ervaringen, mensen en beelden uit haar directe omgeving. In haar werk onderzoekt ze hoe ze zich daartoe verhoudt. De zoektocht naar identiteit en community zijn belangrijke terugkerende thema’s.

Volg In Dialoog op Spotify (en vergelijkbare streaming platforms) en zet vooral je meldingen aan! 

In Dialoog is een programma van CBK Zuidoost, uitgevoerd onder de vlag van CBKzo Young. 

Concept en Regie: Claudio Ritfeld
Audio engineer: Lewis Knight
Muziek: Boris Duregger
Vormgeving: Aaron Zvi Israel

Aflevering 4: Sandy van den Brink: Ongegeneerd mode kijken in een AR-omgeving

De kunstpraktijk van Sandy van den Brink bevindt zich in de tussenruimte van kunst en design. Haar praktijk verweeft uiteenlopende disciplines, vaak met mode en textiel als uitgangspunt. Sandy onderzoekt Caribische verhalen en reflecteert op kwesties die verband houden met culturele overdracht, geopolitiek en mentale gezondheid.

Volg In Dialoog op Spotify (en vergelijkbare streaming platforms) en zet vooral je meldingen aan! 

In Dialoog is een programma van CBK Zuidoost, uitgevoerd onder de vlag van CBKzo Young. 

Concept en Regie: Claudio Ritfeld
Audio engineer: Lewis Knight
Muziek: Boris Duregger
Vormgeving: Aaron Zvi Israel