Wandeltocht Ontdek de Bijlmer!

Tijdens deze wandeltocht leidt een gids je langs de hoogtepunten van kunstwerken in de openbare ruimte. Deze rondleiding gaat natuurlijk over kunst maar ook over de plek waar deze kunstwerken staan: de Bijlmer. Want met de kunst in de Bijlmer is namelijk iets bijzonders aan de hand…

Wist je dat de stedenbouwkundigen die de Bijlmer bedacht hebben expres geen openbare kunstwerken hadden ingepland? Ze vonden de Bijlmermeer al een kunstwerk op zich, daar kon geen standbeeld of muurschildering iets aan toevoegen. Ondertussen staat de wijk vol met prachtige, en natuurlijk minder mooie, werken. Hoe dat zo komt? Dat en meer ontdek je tijdens deze rondleiding.

Door de verschillende kunstwerken zullen we de verhalen van het interculturele Zuidoost leren kennen. Vijftig jaar Bijlmer: van de kunstloze stad van de toekomst op de tekentafel naar de probleemwijk in de jaren ’70 en ’80, en van de stedelijke vernieuwing in de jaren ’90 tot de gentrificatie van nu.

De rondleiding wordt aangeboden als wandeling of fietstocht. Fietshuur is niet inbegrepen in de prijs.

Wilt u er een compleet uitje van maken? De wandeling kan worden aangevuld met een borrel, een lunch of zelfs met een workshop.

Wanneer: op aanvraag
Vanaf: maximaal 15 personen per groep (per tourguide)
Kosten: vanaf 245 euro, neem contact op met info@cbkzuidoost.nl of bel met 020 – 22 52 880 voor een op maat gemaakte offerte.

Een van de werken die we aandoen tijdens de rondleiding is Pissing Men van Pascale Tayou. Toen dit kunstwerk geplaatst werd was de gemeente erg bezorgd, hoe zou de buurt reageren op deze kleurrijke, plassende mannen? Die zorgen waren nergens voor nodig bleek al snel, vandaag de dag is het een van de meest geliefde en iconische werken van Zuidoost! Benieuwd naar het idee achter deze plassende heren? En waar de kleuren precies voor staan? Je leert het tijdens de rondleiding!