Filmprogramma Patricia Ribas in Bijlmerbios

Op 11 oktober vindt een filmavond plaats rond kunstenaar Patricia Ribas. Dat gebeurt in het nieuwe onderkomen van filmhuis Bijlmerbios. Er worden drie korte kunstfilms vertoond, waaronder haar nieuwe werk Para M. en er vindt een gesprek plaats met Ribas.

De in Brazilië geboren kunstenaar Patricia Ribas maakt indrukwekkende korte kunstfilms. Ze onderzoekt daarin identiteitsbegrippen met betrekking tot geslacht, ras, nationaliteit en andere factoren die ons bepalen. In samenwerking met CBK Zuidoost presenteert de Bijlmerbios een avond waarin Ribas’ werk centraal staat.

Te zien zijn haar korte films Tribal Affairs (2020) over de vreemde obsessie van Duitsers met native americans en The Possessed (2022) waarin Ribas Afro-Braziliaanse religies onderzoekt. De avond sluit af met de première van haar nieuwste film Para M., waarvoor ze naar Brazilië trok en de doorwerking van de Nederlandse koloniale geschiedenis onderzocht. Hoe denkt de huidige generatie over de zestiende-eeuwse gouverneur Johan Maurits van Naussau-Siegen?

Tussen de vertoningen door wordt Ribas geïnterviewd over haar drijfveren en werkwijze en zal ze specifiek ingaan op het ontstaansproces van haar nieuwste film.
De getoonde still is afkomstig uit haar laatste film Para M.

Een programma in het kader van Refresh Amsterdam.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de Bijlmerbios.

Let op! Speciaal voor volgers van CKB Zuidoost zijn er gratis kaarten beschikbaar gesteld. De eerste 25 mensen die een mail sturen ovv Patricia Ribas in Bijlmerbios mogen naar de filmavond met gesprek: mail naar r.dejong@cbkzuidoost.nl