Hoe werkt het?

De kunstuitleen werkt ongeveer zoals een bibliotheek. Je betaalt maandelijks leengeld per kunstwerk. Of je nu particulier, bedrijf, school of andere non-profitinstelling bent. En je kunt zoveel werken lenen als je wilt, zolang je wilt. Je betaalt naar de waarde van het werk en bouwt een spaartegoed op. Met dit tegoed kun je een kunstwerk aankopen. Of je kiest een origineel cadeau uit de CBKadoshop, onze cadeauwinkel waar je mooie sieraden, tassen en andere design artikelen vindt.

Leenvoorwaarden
Klik op de link om de actuele leenvoorwaarden te downloaden.

WebshopOnline Kunstuitleen

Abonnementen

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost heeft abonnementen voor particulieren, bedrijven en scholen. De prijs is daarnaast afhankelijk van de waarde van het te lenen werk. Je sluit per kunstwerk één abonnement af en betaalt per maand.

Een abonnement met spaartegoed houdt in dat wij een gedeelte van het leengeld reserveren. Met het gespaarde bedrag kun je later kunst uit onze collectie of uit de winkel kopen. Voor meer informatie over de kunstuitleen mail naar info@cbkzuidoost.nl.

Particulieren

Je kunt kiezen uit verschillende soorten tarieven:

p/maandWaardeSpaartegoed
€8,50-tot €500,-60%
€11,-van €501,- tot €1.000,-60%
€13,50-van €1.001,- tot €2.000,-60%
€17,50-van €2.001,- tot €3.000,-60%
€20,50-€3001 en meer0%

Bedrijven

Voor bedrijven kennen wij drie soorten tarieven:

• Zonder spaartegoed – Je betaalt 17% van de opgetelde waarde van de kunstwerken die je per jaar leent.

• Met 50% spaartegoed – Je betaalt € 24 per kunstwerk per maand ongeacht de waarde van het kunstwerk. Wij reserveren 50% van het leengeld als spaartegoed. Met dit spaartegoed kun je kunst uit onze collectie kopen.

• Combinatie– Combineren van beide abonnementen kan ook. Je kiest dan bijvoorbeeld het 17%-tarief voor kunstwerken in de lagere prijsklasse en gebruikt het spaarsysteem voor kunstwerken met een waarde boven de € 1.000,-.

Scholen

Scholen lenen bij ons tegen een sterk gereduceerd tarief, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen op school in aanraking komen met kunst.  Het is ook mogelijk om een leenabonnement te sluiten in combinatie met een lesprogramma op maat. In dat geval kiezen de leerlingen in onze kunstuitleen zelf kunstwerken uit voor school.

Kunstuitleen op maat

Kunstwerken kunnen inspirerend werken en de sfeer in een bedrijf aangenaam vergroten. Kunstuitleen op maat is er speciaal voor bedrijven en non-profitinstellingen. Wil je meer op maat kunst lenen? Of heb je zelf weinig tijd? CBK Zuidoost richt naar wens kantoorruimten in.

Buurthuis Holendrecht
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling
Gemeente Amsterdam
Dienst Belasting Gemeente Amsterdam