Kunstuitleen in Zandkasteel

Geplaatst op , in Kunstuitleen

De kunstuitleen van CBK Zuidoost is al enige tijd aanwezig in het geheel gerenoveerde Zandkasteel. In de bewonersgangen van het monumentale pand hangt werk uit onze collectie. Maar vanaf 9 december is er veel meer te zien in de BIMS Art Gallery by CBK Zuidoost. Met een feestelijke opening start onder deze naam het dependance van onze uitleen op een bijzondere locatie.

In het Zandkasteel, boven het DE-café, wordt een tentoonstelling ingericht met nieuwe aankopen voor de collectie. Bezoekers kunnen op locatie werken bekijken, lenen en kopen. Met deze uitbreiding wil CBK Zuidoost kunst naar de mensen toebrengen en kunst toegankelijk maken voor iedereen – ook voor mensen met een kleine beurs (lenen kan al vanaf 8 euro per maand).

De collectie weerspiegelt de geest van Amsterdam Zuidoost: het is kunst van makers die er wonen of werken, zich laten inspireren door de plek en de mensen, of op een andere manier verbonden zijn. In de tentoonstelling van onze nieuwe Bims Art Gallery by CBK Zuidoost zie je werk van zowel jonge, opkomende als van gevestigde kunstenaars:

Pedro Matias, Kamila Sipika, Ahmad Mallah, Arnetia Abbigail, Dominique Latoel, Llyod Strijder, AiRich, Sjoerd Vocking, Brian Coutinho, Tabitha Boekweit, Tei Huagie en Diana Blok.

De opening vindt plaats op 9 december om 14 uur (inloop vanaf 13.30 uur). BIMS Art Gallery by CBK Zuidoost is geopend van donderdag tot en met zaterdag – van 13 tot 18 uur.

MELD JE AAN VOOR DE OPENING!