Kunstkerst bij CBK

Kerst is een moment van samenzijn en bezinning. In de week voor de drukke Kerstdagen kun je bij CBK Zuidoost terecht voor een moment van rust met mooie kunst, gezelligheid, muziek, gesprekken en cadeaus met impact. Van 15 tot en met 18 december vieren we Kunstkerst!

Tijdens de Kunstkerstdagen stellen we in de uitleenruimte prachtige nieuwe werken tentoon. Ook zetten we ouder werk voor het voetlicht: onze Kerststerren. Elke dag hebben we een speciale gast uit de cultuurwereld, die iets vertelt over favoriete kunst en/of de relatie met CBK Zuidoost, waaronder kunstenaar Eugenie Boon en historicus en schrijver Lara Nuberg. Uiteraard worden die bijeenkomsten feestelijk afgesloten met een glaasje glühwein van het huis!

Daarnaast is er muziek: stemmige kerstliederen uitgevoerd door verschillende zangers, koren en een speciaal optreden van een gelegenheidskoor dat bestaat uit personeel van CBK Zuidoost.

Onze cadeaushop is aangevuld met mooi werk van onze verschillende kunstenaars: van kleurrijk keramiek en handgemaakte tassen tot unieke sierraden en geestverrijkende boeken. Duurzaam en origineel: cadeaus met een boodschap.

Programma sprekers:
Donderdag 15 december, 17.00 uur: Eugenie Boon, kunstenaar
Vrijdag 16 december, 17.00 uur: Bart Luirink, hoofdredacteur ZAM-Magazine
Zaterdag 17 december, 15.00 uur: Lisette van den Berg, assistent-conservator Van Gogh Museum en voormalig junior curator bij CKB Zuidoost
Zondag 18 december, 15.00 uur: Lara Nuberg, schrijver en historicus

De openingstijden zijn donderdag 15 en vrijdag 16 december van 11.00 tot 20.00 uur. Zaterdag 17 december van 10.00 tot 18.00 uur. Zondag 18 december van 12.00 tot 20.00 uur.