Bijlmersymfonie

Geplaatst op , in BijlmAIR

Slotakkoord voor Geldershoofd. Een community art project van Su Tomesen.

Geldershoofd (voorheen Gliphoeve), een van de Bijlmerflats van het eerste uur, gaat gerenoveerd worden. Dus moeten de bewoners verhuizen. De Amsterdamse kunstenaar Su Tomesen wil dit bijzondere moment markeren met een unieke community art project: Bijlmersymfonie.

Op zondagmiddag 7 juli klinkt vanaf verschillende balkons van honingraatflat Geldershoofd muziek. Zeventien nummers uit verschillende culturen, aangedragen door bewoners en tot een experimentele compositie gesmeed door de kunstenaar. Het concert, waarbij bewoners de door hen gekozen tracks afspelen, wordt geleid door dirigent Hurvey Howard.

Publiek kan aan de achterkant van de flat, in de groene binnentuin, genieten van dit muzikale spektakel dat de verscheidenheid en verbondenheid van de Bijlmer presenteert. Neem vrienden, familie, een kleedje en picknickmand mee!

Aanvang: 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur)
Locatie: Binnentuin van Geldershoofd (ingang naast nummer 70)
Gratis entree

Geldershoofd is goed te bereiken met metro 53, uitstappen halte Ganzenhoef.

Bijlmersymfonie wordt gefilmd en de video-installatie die daaruit voortkomt, maakt deel uit van de tentoonstelling AIR in Zuidoost bij CBK Zuidoost eind 2024.

Kunstenaar Su Tomesen staat voor flat Geldershoofd met een bewoner

Dit project is mogelijk gemaakt door Stichting Amarte Fonds, het Cultuurfonds, Stichting Niemeijer Fonds, het Mondriaan Fonds, Woningstichting Rochdale, Gemeente Amsterdam en CBK Zuidoost.