Black Speaks Back in BijlmAIR

Geplaatst op , in

Vanuit ons BijlmAIR-atelier in Heesterveld werkte deze zomer Black Speaks Back aan hun korte film ZWARTE IBIS*, een film die de zoektocht portretteert van een jonge zwarte vrouw naar intimiteit in een wereld waarin de grenzen tussen het individu en het collectieve, het politieke en het persoonlijke, het verleden en het heden steeds vager worden.

Op dit moment verblijft kunstenaar en stedenbouwkundig ontwerper Jacopo Grilli in het atelier waarin hij werkt aan een zijn project “The Making of the Multicultural City”. Hoofddoel van dit project is om met speciale aandacht de aanwezige culturen in de buurt te observeren en te integreren in een mogelijk toekomstig ontwerp van Amstel III.

Vanaf half oktober neemt kunstenaar Hassan Issah het stokje over. Issah is de kunstenaar die CBK Zuidoost samen met onze Ghanese partner The Department of Painting and Sculpture van de Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST) kiest. Elk jaar nodigen we een Ghanese kunstenaar uit om in onze BijlmAIR-studio te wonen en werken en in hun werk te reflecteren op Amsterdam Zuidoost.

Het werk van alle kunstenaars die in 2023 in onze BijlmAIR-studio verbleven is vanaf 7 december te zien in de tentoonstelling AIR in Zuidoost # 2023. Hierin is werk te zien van: Black Speaks Back, Lard Buurman, Monika Dahlberg, Jacopo Grilli, Hassan Issah Giovanni Jona, Patricia Ribas en Marieke Zwart.

*Deze productie is gemaakt in opdracht van If I Can’t Dance en gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds.

Bijschriften bij foto’s:

Foto 1. (foto Hassan): Hassan Issah

Foto 2. Black Speaks Back, Behind-the-scenes documentation of ZWARTE IBIS, 2023. Photo: Mina Ouaouirst.