Inwijding muurschildering Garage Haardstee

Geplaatst op , in Kunst op straat

Ze startten in het najaar. De donkere, koude dagen van de winter maakten het zwaar. Maar nu, met het voorjaar in de lucht, is het toch echt klaar: ‘The Botanical Garden of the Bims’, van Merete Richters en Charayda Andeloe.  De muurschildering bij Garage Haardstee wordt op 21 april aanstaande op locatie ingewijd met een klein feestje.

Richters en Andeloe, geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost, hebben een muurschildering gemaakt die symbool staat voor de 170 nationaliteiten die er in Amsterdam Zuidoost te vinden zijn.

Zij geven met ‘The Botanical Garden of Bims’ een geschenk aan hun eigen buurt. Een kleurrijke geschilderde tuin, samengesteld met nationale bloemen van de culturen die voorkomen in Amsterdam Zuidoost. Buurtgenoot Shammah Brempong was als curator aanjager van het project.

De nieuwe muurschildering wordt toegevoegd aan het openbaar kunstbezit van Amsterdam Zuidoost. De inwijding gaat gepaard met een klein feestje. Dat vindt plaats recht tegenover de ingang van Garage Haardstee, aan de Foppingadreef.

Kom langs op 21 april tussen 17.00 en 19.00 – met een optreden van spoken word artist Roger Buyne!