Kleurrijke ZomerSalon Royaal opent 17 juni

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

De jaarlijkse zomertentoonstelling bij CBK Zuidoost opent op vrijdag 17 juni feestelijk om 17 uur. Het is de aftrap voor twee maanden kunst kijken, gemaakt door professionele kunstenaars en bevlogen amateurs. De ZomerSalon Royaal duurt tot 20 augustus en heeft als thema Kleurrijk.

Zo’n zeventig werken zijn dit jaar ingebracht door gevestigde namen als Maartje Jacquet (die vanaf 24 juni exposeert in de Open Space op Heesterveld), Joep van der Bijl, Tamar Rosenblatt, Hamid El Kanbouhi en Peter van den Akker, en door hobbyisten die hun passie heel serieus nemen. Schilderijen, installaties, collages en foto’s staan en hangen in de ruimte, te wachten op het oordeel van zowel een vakjury als het publiek, die stemmen op het beste werk. Het werk van de winnaars wordt professioneel gefotografeerd en op canvas gedrukt, waarna het een heel jaar te zien is op de wand van Sportcentrum de Bijlmer op het Anton de Komplein, tegenover CBK Zuidoost.

De ZomerSalon Royaal is de voortzetting van Mijn Kunst, dat is opgezet om mensen te stimuleren kunst te maken en te tonen, de buurt te betrekken en talent te ontdekken. Zo heeft CBK Zuidoost werk van de inmiddels gearriveerde kunstenaar Carmen Schabracq aangekocht na een tentoonstelling.

De ZomerSalon Royaal is te bezoeken tijdens de openingstijden van CBK Zuidoost. Dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 17 en op zaterdag van 10 tot 17 uur.