Nieuwe BijlmAIRs in de zomer: Valerie van Leersum en Sander Troelstra

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

In de eerste helft van juni verblijft kunstenaar Valerie van Leersum in de BijlmAIR-studio van CBK Zuidoost. Zij werkt hier in samenwerking met de inwoners van de Bijlmer aan een onderzoek naar objecten, gebruiken en rituelen die zijn meegenomen uit Suriname. De beelden en verhalen die ze verzameld zullen uitgangspunt zijn voor een installatie die een link legt tussen woonplaats, geboortegrond en voorouders. Alledaagse kleine dingen die uiting geven aan een spirituele verbintenis.

Daarna zal fotograaf Sander Troelstra de studio betrekken. Tijdens zijn residency maakt hij met grootbeeld camera’s portretten van mensen die hij tegenkomt op straat en via via komt hij zo steeds weer bij kennissen en familie terecht. Ondertussen maakt  hij ook poëtische stillevens van de omgeving. Het project heeft een zekere onsystematische openheid en informaliteit die past bij het leven in De Bijlmer.

Later dit jaar in november worden de resultaten van deze kunstenaars getoond in de tentoonstelling AIR in Zuidoost#2019 in CBK Zuidoost.