Open studio bij Artist In Residence Su Tomesen

Geplaatst op , in BijlmAIR

Kunstenaar Su Tomesen is de komende tijd aan het werk in onze residentie in Heesterveld. Ze maakt daar, samen met bewoners, een multimediaal kunstwerk onder de naam Bijlmersymfonie. Aanstaande zondag 10 maart houdt ze vanaf 14 uur open studio voor iedereen die interesse heeft.

Het is een muziekcompositie, een event en een nieuwe video met in de hoofdrol een monumentale honingraatflat en muziek. Die muziek wordt aangedragen door bewoners; denk aan hiphop, kaseko, gamelan, afrobeats, elektronische muziek en salsa. Tomesen een compositie samen die uiteindelijk een uur lang in de binnentuin van Geldershoofd te horen zal zijn.

Tomesen zoekt naar een symfonie en magie in de mix van verschillende muziekstijlen en nummers. Dat wil ze laten horen tijdens de eenmalige uitvoering op locatie als in een blijvende meerkanaals video-installatie.

Die installatie moet ook zichtbaarheid geven aan de bewoners van de kolossale modernistische flats waar de menselijke maat lijkt te ontbreken. Bijlmersymfonie toont die menselijke maat en daarmee een deel van de community die in de architectuur leeft, in geluid en beeld.

Meld je HIER aan voor de open studio (gratis toegankelijk).