Refresh Amsterdam

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

CBK Zuidoost is een van de trotse partners van Refresh Amsterdam, een initiatief van het Amsterdam Museum. Onze bijdrage omvat een opdracht aan Raquel van Haver voor het maken van nieuw werk: een groepsportret van spilfiguren van de Black Lives Matter beweging van de stad.

Op vrijdag 11 december opent de tentoonstelling Refresh Amsterdam, editie Sense of Place in het Amsterdam Museum. Refresh Amsterdam is een tentoonstelling over mensen, hun perceptie van een plaats en de manieren waarop ze van die plek een thuis maken.  Voor deze tentooonstelling werkt het Amsterdam Museum samen met verschillende (kunst)instellingen in de stad. Vijfentwintig moderne makers tonen hun werk.

Voor deze tentoonstelling gaven CBK Zuidoost en het Amsterdam Museum Raquel van Haver de opdracht om groot werk te maken. Van Haver zal een hedendaags olieverfschilderij maken, geïnspireerd door de regentenstukken uit de collectie van het Amsterdam Museum. Met portretten van personen van initiatieven als de nieuwe Sint, Nederland wordt beter, Zwarte Piet is Racisme en Kick Out Zwarte Piet. De tentoonstelling Refresh Amsterdam en het werk van Van Haver is te zien tot en met 28 maart 2021.

In maart start een groepsexpositie met kunstenaars van wie het werk thematisch aansluit bij dat van de manifestatie Sense of Place; met onder meer Jaasir Linger, Wes Mapes, Kevin Osepa, Rabi Koria en Judith Quax.