Local Heroes

Wanneer: 14 januari 2016 - 13 februari 2016

Kunstenaars

Cindy Moorman, Hamid el Kanbouhi en Floor Meijers, Moha (Olivia Reschofsky en Alice Pons)

Met de serie Local Heroes stimuleert CBK Zuidoost het lokale kunstklimaat. De drie kunstenaars(duo’s) die in deze expositiereeks worden getoond wonen/werken in Amsterdam Zuidoost.

Hamid El Kanbouhi (Marokko, 1976)  werkt met verschillende media als tekenen, schilderen, installatie en performance. Met zijn werk schudt hij alle conventies door elkaar: de regels en codes van de kunstwereld, de traditionele normen en gewoonten van een andere cultuur, het veronderstelde verschil tussen hoge en lage cultuur. Voor deze presentatie is El Kanbouhi  een samenwerking aangegaan met kunstenaar Floor Meijers.

Moha is een samenwerking tussen de twee choreografen  Alice Pons (Frankrijk, 1987) en Olivia Reschofsky (Hongarije,  1986). Moha betekent mos in het Hongaars,  een levend element dat op alles en overal en op de meest onverwachte plaatsen groeit. Met dit idee als uitgangspunt maken ze  meestal site specifieke voorstellingen en artistieke projecten op basis van de sociale/stedelijke spanningen en (on)mogelijkheden die deze plaatsen bieden. In deze Local Heroes presentatie werkt Moha nauw samen met Merel Noorlander. Met dank aan: mrpalletsenkisten.nl

Cindy Moorman  (Nederland, 1976) onderzoekt in haar werk de posities van de mens ten opzichte van zichzelf en de ander(en). De kracht van een groep, het verbindende element, de noodzaak van overgave hieraan, maar ook de kwetsbaarheid van die verbondenheid zijn thema’s die door haar werk lopen. Sinds 2007 vormen performances de kern van haar  werk. Rondom deze performances creëert zij een verzameling van verschillende beeldende werken waarin zij het thema van de performance voorbereidt, onderzoekt en uitwerkt.