Anansi Open Call

Geplaatst op , in EducatieTentoonstellingen

Gastcurator Isabelle Britto is op zoek naar Anansi-verhalen en objecten uit Afrika en de Afrikaanse diaspora voor een kleinschalige tentoonstelling in september. Wij zoeken beeldend kunstenaars, verhalenvertellers en objecten die zich bezig houden met en gaan over de mythische spin Anansi.

Wij zijn op zoek naar:

• Verhalenvertellers die in het Sranan of in het Twi een Anansi-verhaal kunnen opnemen dat voor de tentoonstelling gebruikt kan worden. U hoeft geen professioneel verhalenverteller te zijn, maar moet wel in staat om het verhaal vloeiend te kunnen voordragen in een van deze talen.

• Beeldend kunstenaars die ooit werk hebben gemaakt dat is gelinkt aan de Afrikaanse orale traditie van verhalen vertellen of aan Anansi-verhalen. Wij zouden passend werk graag in bruikleen willen nemen voor deze tentoonstelling.

• Objecten; wij zoeken ook naar voorwerpen over Anansi; ook deze willen wij graag in bruikleen nemen voor onze tentoonstelling. Het kan het gaan om huishoudelijke voorwerpen, textiel, kleine meubels, etc.

De deadline voor deze oproep is 1 juni 2021

Voor tips of meer informatie, neemt u contact op met:
Delano Mac Andrew: d.macandrew@cbkzuidoost.nl | 06 38957119
Isabelle Britto: icabritto@gmail.com | T 0636186693

(Photo: boat seat with Spider web design from EcuadorSmithsonian National Museum of African American History and Culture)