Beroemde Zuid-Afrikaanse fotograaf Zanele Muholi nieuwe BijlmAIR

juni 15, 2017 1:39 pm
Stedelijk Museum Amsterdam haalt de jonge fotograaf Zanele Muholi deze zomer naar Nederland voor een solo-expositie. Voorafgaand verblijft Zanele Muholi als BijlmAIR-resident in Heesterveld in opdracht van BijlmAIR: een samenwerking  CBK Zuidoost met Stedelijk Museum Amsterdam en Bradwolff Projects. Ze werkt dan aan Somnyama Ngonyama, haar meest recente serie zelfportretten.
Over Zanele Muholi
Muholi is een betrokken fotograaf en visueel activist. In haar werk onderzoekt, documenteert en verbeeldt zij de zwarte LGBTQI identiteit in het hedendaagse Zuid-Afrika.
BijlmAIR
Ieder jaar nodigt ieder van deze kunstinstellingen een internationale kunstenaar uit om in het BijlmAIR-atelier in Amsterdam Zuidoost te komen wonen en werken. Dit jaar heeft het Stedelijk Museum de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Zanele Muholi uitgenodigd.
(Foto hiernaast:  Zanele Muholi, Bester I, Mayotte, 2015)
Tags : , , , , , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.