Deuren open tijdens 24 uur Zuidoost

Geplaatst op , in

CBK Zuidoost gooit tijdens 24 uur Zuidoost, op zaterdag 17 september, de deuren open. Bezoekers zijn welkom bij BijlmAir, waar de kunstenaars Rinaldo Klas, Moritz Ebinger en Maartje Jaquet vertellen over hun gezamenlijke project. En aan het Anton de Komplein zijn de curator en kunstenaars van tentoonstelling Unblocked Tomorrow aanwezig voor een rondleiding en gesprek.

Op zaterdag 17 september gaat het culturele seizoen officieel van start. En dat valt dit jaar mooi samen met 24 uur Zuidoost – een evenement dat de gemeente Amsterdam organiseert om Amsterdam Zuidoost in de schijnwerpers te zetten. CBK Zuidoost doet mee met twee locaties: BijlmAir bij Heesterveld, onze plek voor artists in residence en onze presentatieplek aan het Anton de Komplein.

Van 12 tot 18 uur zijn Rinaldo Klas, Moritz Ebinger en Maartje Jaquet aanwezig bij BijlmAir. De kunstenaars werken met elkaar aan een gezamelijk project De Vogelkooi, waar ze over vertellen. Daarna kan het publiek door naar CBK Zuidoost, waar op 8 september de tentoonstelling Unblocked Tomorrow opende. Er staan werken van negen jonge kunstenaars van over de hele wereld, die een eigen visie op de toekomst verbeelden. De kunstenaars hebben met elkaar gemeen dat ze hun traumatische achtergrond verwerken in hun kunst. Curator Nasam Abboud en enkele kunstenaars zijn van 18 tot 23 uur aanwezig, om vragen van het publiek te beantwoorden.