Dress to Impress: wat zegt klederdracht?

Geplaatst op , in

Op zaterdag 28 januari is er een Kunstcafé in het kader van de huidige tentoonstelling AIR in Zuidoost. Een van de deelnemende kunstenaars is Carmen Schabracq wier portretten van vrouwen uit Zuidoost in hun klederdracht in de expositie te zien zijn.

Het Kunstcafé is geheel gewijd aan kleding en klederdracht: wat zegt het over de identiteit van de drager? Moet het worden overgedragen en waarom? En waarom zijn het vooral vrouwen die het dragen? Nicole Terborg praat met de kunstenaar die tijdens de schildersessies uitgebreid met haar modellen sprak over de klederdracht.

Kunstenaar en ontwerper Jet Nugter vertelt deze middag over haar podcastserie Cultuurdragers, waarin Amsterdam Zuidoost wordt bekeken door de lens van mode; nergens anders worden, dankzij de unieke mix van culturen, zo veel nieuwe modetrends geboren als hier. In de podcast spreekt Nugter met makers en dragers over (het belang van) fashion.

Ook Janice Deul is aanwezig, als fashion- en cultuuractivist, die zich (altijd stijlvol) sterk maakt voor een inclusieve modewereld.

Dus trek iets moois aan, kom luisteren en praat vooral mee!

Zaterdag 28 januari.
Inloop 14.30 uur.
Start gesprek 15.00 uur.
Napraten met hapje en drankje 16.00-17.00 uur.
Bij CBK Zuidoost, Anton de Komplein 120. Toegang gratis.
Aanmelden kan via info@cbkzuidoost.nl of Eventbrite