AIR in Zuidoost # 2022

Wanneer: 8 december 2022 - 25 februari 2023

Inge en Martin Riebeek (NL), Alvaro Aroca Cordova (Chili/Spanje), Sel Kofiga (Ghana), Fatric Bewong (Ghana), Rinaldo Klas (Suriname), Maartje Jaquet (NL), Moritz Ebinger (Zwitserland/NL), Sarah van Lamsweerde en Janneke Raaphorst (NL), Carmen Schabracq (NL)

Zeven keer stond in 2022 de verhuiswagen voor de deur bij Heesterveld 69. Om spullen in en uit te laten van de kunstenaars die steeds zes weken lang op deze plek een werk konden maken, in het kader van het residentie-programma BijlmAIR. De artists in residence lieten zich vaak inspireren door wat en wie ze in hun omgeving zagen – allemaal maakte ze nieuw werk dat op een of andere manier op Amsterdam Zuidoost reflecteerde. Tijdens de tentoonstelling AIR in Zuidoost # 2022 is te zien wat er door de verschillende artiesten in het afgelopen jaar is gemaakt – zoals het bovenstaande kunstwerk van Fatric Bewong, dat ze samen met Bijlmerbewoners maakte voor de herdenking van dertig jaar Bijlmervliegramp.

De officiële opening van de tentoonstelling is op 8 december 2022, van 18 tot 21 uur. De deelnemende kunstenaars zijn:  Alvaro Aroca Cordova (Chili/Spanje), Inge en Martin Riebeek (NL), Sel Kofiga (Ghana), Fatric Bewong (Ghana), Rinaldo Klas (Suriname), Maartje Jaquet (NL), Moritz Ebinger (Zwitserland/NL), Sarah van Lamsweerde en Janneke Raaphorst (NL), en Carmen Schabracq (NL).

BijlmAIR is het artists in residence programma van CBK Zuidoost in samenwerking met The Department of Paintings and Sculpture of the Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST) in Kumasi, Ghana, en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Lees hier wat Het Parool over de tentoonstelling schreef.