In Dialoog

Geplaatst op , in Activiteiten

In Dialoog

In Dialoog is een nieuw programma van CBK Zuidoost waarin 2 x per jaar twee gasten in een gesprek ‘de diepte in gaan’ over actuele en urgente thema’s uit de beeldende kunst. Het nieuwe programma sluit naadloos aan bij de identiteit van CBK Zuidoost als platform waar actuele maatschappelijke thema’s via de beeldende kunst worden besproken. Moderator van dit programma is Nicole Terborg. Dit programma is onderdeel van de Black Achievement Month.

PROGRAMMA
Datum: zaterdag 30 oktober
Tijd: inloop 14:30 uur
15 uur: start
16:15 uur: einde

Gasten: Charl Landvreugd en Hans van Houwelingen
Moderator: Nicole Terborg

In de allereerste In dialoog zullen Charl Landvreugd en Hans van Houwelingen met elkaar in gesprek gaan over de veranderende betekenis en functie van monumenten in onze tijd. Aanleiding is de oplevering van het Nelson Mandela Monument van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng op 5 september in Amsterdam Zuidoost, het eerste monument van Mandela waarin hij niet zelf wordt verbeeld, maar waar het gaat om zijn gedachtegoed. Maar ook kwesties als de standbeelden van historische figuren uit de koloniale tijd en andere manieren van herdenken zullen aan de orde komen.

Charl Landvreugd is kunstenaar, onderzoeker en educator. Hij is Hoofd Onderzoek en Curatorial Practice bij het Stedelijk museum in Amsterdam. Landvreugd zat in de jurycommissie van de opdracht voor het Nelson Mandela Monument.

Hans van Houwelingen is kunstenaar. Zijn werk manifesteert zich in de vorm van interventies in het publiek domein, tentoonstellingen, lezingen en publicaties, waarin hij de relatie tussen kunst, politiek en ideologie onderzoekt. Het monument speelt hierin een grote rol.