Jaarlijkse Vriendendag CBK Zuidoost

Geplaatst op , in

Zaterdag 17 september gonst het op de locaties van CBK Zuidoost. Het culturele seizoen gaat officieel van start, 24 uur Zuidoost vindt plaats én de Vrienden van Zuidoost zijn er voor hun jaarlijkse bijeenkomst. In het kader van verbinding tussen Amsterdam Zuidoost en Amsterdam Centrum, zijn dit jaar ook de Vrienden van Museum van Loon uitgenodigd. Gezamenlijk bezoeken ze het BijlmAir-atelier op Heesterveld, waar Rinaldo Klas, Maartje Jaquet en Moritz Ebinger met elkaar werken aan kunstproject De Vogelkooi.

Daarna wandelt het gezelschap via Imagine IC – waar de tentoonstelling Tussen Gaasp en Gracht plaatsvindt – en enkele buitenkunstwerken naar CBK Zuidoost. Curator Nasam Abboud en enkele kunstenaars zijn daar om te vertellen over de bijzondere expositie Unblocked Tomorrow, die de toekomstvisie van de negen deelnemende jonge artiesten laat zien.

De avond wordt een bonte mengeling van vrienden en bezoekers van 24 uur Zuidoost, die vanaf 18 uur welkom zijn. Er is drank en er zijn Marron-hapjes.

Wil je ook vriend worden van CBK Zuidoost? En met een klein jaarlijks bedrag onze activiteiten steunen? Meld je dan aan! Als je voor vrijdag nog vriend wordt, ontvang je een uitnodiging voor aanstaande zaterdag.