Kijk Dress to Impress terug!

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

Eind januari was CKB Zuidoost gevuld met een bijzonder goed gekleed publiek, voor het Kunstcafé Dress to Impress. Tussen de werken van de tentoonstelling AIR in Zuidoost werd er gesproken over het belang en de impact van klederdracht en fashion, met kunstenaar Carmen Schabracq en een drietal van haar modellen, ontwerper Jet Nugter, mode-activist en stijlicoon Janice Deul en moderator Nicole Terborg.

Schabracq en drie vrouwen uit Zuidoost die model zaten voor haar schilderijen (nog tot 25 februari te zien in de tentoonstelling) spraken over het belang van klederdracht, het overdragen van tradities, het gevoel dat het dragen ervan oproept en hoe het helpt bij het verbinden met en uitdragen van je eigen cultuur.

Daarna was er een gesproken column van Janice Deul ‘Dress to Express’ over het nieuwe kolonialisme en hoe de eigen cultuur terug te claimen middels mode. Jet Nugter vertelde over haar podcast Cultuurdragers, waarin ze voortrekkers laat praten over Amsterdam Zuidoost als fashion-hoofdstad. Daarna was er een betrokken paneldiscussie waarin ook het publiek zich roerde en onder andere het idee werd geboren voor een centrale plek voor de vele soorten klederdracht in Amsterdam Zuidoost.

Was je er niet bij maar wel nieuwsgierig of wil je nog een keer terugkijken: het verhaal van Jet Nugter, het interview met Carmen Schabracq en modellen en de paneldiscussie zijn nu te zien op het YouTube-kanaal van CKB Zuidoost.