Kunstenaars in onze collectie

Geplaatst op , in Kunstuitleen

Een lang gekoesterde wens gaat eindelijk in vervulling. Dankzij onze vrijwilliger Henk Broers komt de bibliografie van de kunstenaars uit onze uitleencollectie direct op de website. De kunstenaars waar ‘een poppetje’ achter staat bevat uitgebreide info. In deze nieuwsbrief beginnen we met Annette Ong. Zij schildert met olie- en acrylverf en maakt behalve schilderijen en tekeningen ook objecten in keramiek (aardewerk/engobe).

Over Annette Ong
Annette Ong woont en werkt in Amsterdam. Zij schildert met olie- en acrylverf en maakt behalve schilderijen en tekeningen ook objecten in keramiek (aardewerk / engobe). In haar tekeningen, ontstaan vanuit de emotie, wordt al tekenend de essentie van de vorm opgezocht. Deze tekeningen staan aan de basis van een schilderij dat eenmaal begonnen vlot en vrij is geschilderd. Op elk schilderij zijn vormen en kleuren te zien die gebaseerd zijn op de directe visuele ervaring. De figuren die zij afbeeldt, zijn transparant en gaan op in hun omgeving of context.

Kunstwerk Stoken in de tuin – Annette Ong
Het werk dat je hier ziet is beschikbaar. Je leent dit werk voor €11,- per maand en spaart €6,60. Geïnteresseerd? Klik hier om het werk te lenen.