Local Heroes geopend

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

Op donderdag 22 februari opende local hero Marian Duff – oprichter/directeur van OSCAM – onze tentoonstelling Local Heroes. ‘Hier in Zuidoost gebeurt het’, zei ze tijdens haar openingsspeech, tegen een massaal toegestroomd publiek.

Tijdens de opening gebeurde er inderdaad van alles. Na de introductie van curator Renske de Jong, een korte aankondiging van het Kunstcafé dat op 23 maart plaatsvindt door Claudio Ritfeld en de opening door Marian Duff, klonk ineens gezang door de ruimte. Het was kunstenaar Delano Mac Andrew die in een traditioneel Surinaams lied zijn voormoeders aanriep en eerde en ermee verwees naar het werk dat hij over hen maakte.

Erna was er een mooi Haïtiaans ritueel waarmee het werk van kunstenaar Fré Calmes werd geïntroduceerd. Het publiek had erna alle tijd om de bijdragen van alle vijf de kunstenaars te bekijken. De lokale Amsterdamse televisiezender Salto maakt opnamen, die vanaf vrijdag 1 maart te zien zijn.

Op zaterdag 23 maart van 14 tot 18 uur is er in het kader van de tentoonstelling een Kunstcafé waarin de vijf deelnemende kunstenaars elk op hun eigen wijze hun werk toelichten. Er is beperkte capaciteit voor dit speciale event, dus meld je snel aan.

Aanmelding Kunstcafé op 23 maart