Onthulling buitenkunstwerk Monika Dahlberg

september 3, 2019 3:10 pm

Op zaterdag 21 september om 14 uur onthult CBK Zuidoost het werk van Monika Dahlberg, deelnemend kunstenaar van de tentoonstelling Mental!

Monika Dahlberg maakt sculpturen, installaties, collages, foto’s en teksten. De sociale, esthetische en politieke kritiek zijn als vanzelfsprekende instrumenten van haar werkwijze. Haar vitale en krachtige werk is doortrokken van sensorische, erotische energie. Kenmerkend voor haar werk zijn de kunsthistorische verwijzingen die ze koppelt aan haar eigen biografie. Ze ontwikkelde daarbij een eigen beeldtaal die ze verweeft met hoe ze het leven leeft en ervaart.

Dahlberg’s serie Gatekeepers heeft een pop-culturele verwijzing naar ’s werelds bekendste muis, die ook terugkeert in haar collage en tekenwerk. Naast de getoonde beelden in CBK Zuidoost zal Dahlberg ook buiten op het plein voor CBK Zuidoost nieuw werk laten zien.

Tags : , , , , , , , ,

Commententaren zijn gesloten.

 
Corona protocolVoor een veilig en verantwoord bezoek aan CBK Zuidoost

Ten tijde van COVID-19 is dit protocol opgesteld. Lees dit protocol alvorens een bezoek aan ons te brengen. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM inzake COVID-19.