Laatste weken! Movt.Nr.10: Ososma | solo-expositie Charl Landvreugd

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

We gaan de laatste weken in van deze grote installatie van beeldend kunstenaar Charl Landvreugd. Mocht je hem nog niet gezien hebben, de installatie staat nog tot en met 13 december a.s. Ook tijdens de Open Art Route Zuidoost op zaterdag 7 december is Ososma een onderdeel van de route.

Ososma: betekent zoiets als ‘huisvriend’. Dat is iemand die een biertje bij jou uit de koelkast pakt. Iemand die je helpt je kinderen mee op te voeden. Een echte goede Nederlandse vertaling is er niet, maar Ososma geeft aan dat de relatie intiem en oprecht is. Met Ososma bouw je je fundament van je huis.

Adres: Hullenbergweg 1 (tov Ikea) op donderdag tot en met zondag van 12 tot 19 uur.
Gratis Entree.
TIP : er is bij deze locatie beperkte parkeergelegenheid en wij raden aan om met het OV te komen. Vanaf Amsterdam CS rijdt metrolijn 54 richting Gein, uitstappen bij halte Bullewijk.
Vanaf hier is het ongeveer 5/10 minuten lopen richting IKEA, Hullenbergweg. Tegenover IKEA zit het gebouw waar de installatie staat.

Parkeren
Komt u met de auto? Maak dan gebruik van ParkBee.
Voor parkeergelegenheid van donderdag t/m zondag kunt u terecht bij ParkBee – Hullenbergweg A : Dagtarief €20,- / Daluren €2,50 / Piekuren €4,-
Op zaterdag en zondag is parkeren ook mogelijk via ParkBee –  Hullenbergweg B : Dagtarief €10,- / Uurtarief €1,50

CBK Zuidoost presenteert: Charl Landvreugd: Movt. nr. 10: Ososma

Een grootschalige installatie in een leegstaand kantoorgebouw door beeldend kunstenaar Charl Landvreugd. De installatie is gebaseerd op de Tembe (traditioneel houtsnijwerk- en schilderwerk van de Marrons in Suriname). Een sensorische ervaring waarbij de zintuigen van bezoekers geprikkeld en gevoed worden.

De presentatie als geheel is een gelaagd zelfportret van Landvreugd waarin hij kritisch terugblikt op zijn wordingsproces als kunstenaar en reflecteert op waar hij nu staat. De afmeting van het werk is 25 meter breed bij 15 meter lang en bijna 5 meter hoog. De bezoekers zien een labyrinth waarin zij kunnen verdwalen. De Tembe is een monumentaal werk dat tegelijkertijd de drager is van ander (bestaand en nieuw) werk van de kunstenaar. Daarmee is Movt. Nr.10: Ososma een kunstwerk én tentoonstelling in één. Inhoudelijk geeft het een context voor het vaste thema uit het werk van Landvreugd: een reflectie op de culturele hybriditeit die zo kenmerkend is voor deze tijd.

Ososma is de eerste in een reeks solotentoonstellingen die CBK Zuidoost op locatie programmeert. Met deze reeks beoogt CBK Zuidoost inhoud te ontwikkelen die in het museale circuit nog niet of met weinig aandacht wordt gebracht. Inhoud die de interculturele samenleving van Nederland reflecteert en uitdaagt.

In de media

VOLG OSOSMA OP:
https://www.facebook.com/Ososma_-100922767964819/
https://www.instagram.com/_ososma_/