SHEBANG

Geplaatst op , in Activiteiten

Na een voorbereiding van meer dan twee jaar gaan we in 2021 eindelijk starten met SHEBANG. Dankzij Stadsdeel Zuidoost en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

SHEBANG is een interdisciplinair kunst & cultuurlab, een plek voor experiment. Een plek voor kunstenaars en denkers om mét elkaar nieuwe ontdekkingen te doen, nieuw werk te maken. Een plek voor het publiek om te beleven hoe die ontdekkingen ontstaan én ze tegelijkertijd actief mee vorm te geven. Een plek die in Nederland nog niet bestaat en is geïnspireerd op het fameuze Center for the Less Good Idea in Johannesburg.

In dit voorjaar gaat een groep makers aan de slag onder de hoede van gastcurator Richard Kofi. Het verkozen thema dat wordt uitgewerkt en op allerlei manieren zal leiden tot nu nog niet benoembare ‘producten’ is: Radicale Ruimte.

Tijdens dit eerste blok van drie maanden komen meerdere publieke momenten en de onderzoeksperiode wordt afgesloten met een groots publiek event. Na dit eerste blok volgt een tweede blok onder de hoede van een andere gastcurator, met een nieuwe ploeg kunstenaars en een nieuw thema.

CBK Zuidoost is samen met Bijlmer Parktheater en Imagine IC de initiatiefnemer voor SHEBANG. SHEBANG vindt plaats op een nog te vinden locatie in Bijlmer West op een tijdelijke locatie (Amstel 3).

SHEBANG zal minstens voor de komende anderhalf jaar aanwezig zijn en een innovatieve bijdrage leveren aan het culturele ecosysteem van de Bijlmer en Amsterdam. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws!

(Beeld: Centre less good idea)