The Black (W)hole: SHEBANG X N8 A’dam

Geplaatst op , in Activiteiten

Tijdens Museumnacht Amsterdam op zaterdag 6 november is in het Tropenmuseum de film en performance The Black (W)hole te zien. De film is het eindresultaat van SHEBANG, een interdisciplinaire maakplek, die deze zomer van start ging met Richard Kofi als curator / programma coördinator. Met een groep (inter-)nationale en lokale kunstenaars is onder de werktitel ‘Radicale Ruimte’ het proces van gentrificatie in Zuidoost onderzocht en becommentarieerd. Wij zijn trots én blij dat tijdens Museumnacht de resultaten nogmaals gebundeld worden gedeeld. Kom je ook kijken?

The Black (W)hole | 19.00-00.00 | Film en performance – 2e verdieping bij lift
“Op de tweede verdieping van het Tropenmuseum komen science fiction, spiritualiteit en activisme samen in het kunstproject ‘The Black (W)hole’. Het collectief Radical Space helpt je te ontsnappen aan de ratrace van status, politiek en kapitalisme. Met films en performances laten zij zien dat het alles verslindende zwarte gat ook een ruimte kan zijn voor bezinning, heling en het breken met de actualiteit” aldus Kofi.

Radical Space bestaat uit Poernima Gobardhan en Djuwa Mroivili, Poetronic (Smita James en Chris Chi), Adama Delphine Fawundu en Rohan Ayinde en is samengesteld door curator Richard Kofi, in opdracht van de nomadische ontwikkelplek SHEBANG in Amsterdam Zuidoost.

* SHEBANG is een initiatief van het Bijlmer Parktheater, CBK Zuidoost en Imagine IC.