Winnaars ZomerSalon 2023

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

Wat een feest! Afgelopen zaterdag werden in een bomvolle CBK Zuidoost de winnaars bekendgemaakt van de ZomerSalon 2023. Vijf winnende werken, allen gemaakt door vrouwen, die vanaf volgende zomer in de publieke ruimte te zien zullen zijn.

Twee kunstenaars werden gekozen door een vakjury – kunstenaars Lard Buurman, Marcel van den Berg en Su Tomesen; twee door het publiek door middel van stembiljetten en één door het CBK-personeel.

De vakjury koost voor Asha van Maartje Jaquet (potlood, pen en aquarel) en Root van Arnetia Abbigail (tuft kleed) . Het CBK-personeel vond Mapping my Skin van Afke Dam (was op berken multiplex) het mooist. En het publiek stemde het meest op Rindu van Tabitha Boekweit (mixed media) en de foto Loving Tanzanian Women van Anne Barlinckhoff, van wie een van de onderwerpen ook aanwezig was.

Tijdens de bekendmaking werd ook verteld wat het onderwerp van de tentoonstelling volgend jaar zal zijn: Tijd. Er werd ook op gewezen dat de selectie volgend jaar strenger zal zijn als het gaat om de omvang van werken en de connectie met het thema.