Wisseling Bestuursleden CBK Zuidoost

Geplaatst op , in Over ons

De volgende bestuursleden van Stichting CBK Zuidoost treden af: Amma Asante en Jennifer Baarn. Zij kijken met trots terug op hetgeen de afgelopen jaren door de organisatie is gerealiseerd en zien de toekomst van CBK Zuidoost vol vertrouwen tegemoet.

De nieuwe voorzitter van het Stichtingsbestuur wordt het nu al zittende bestuurslid: Henry de Vries. Henry zal tot september 2021 tijdelijk waargenomen worden als voorzitter door het nu al zittende bestuurslid Sascha Janssen.

Het bestuur, de directie en het team van CBK Zuidoost zijn verheugd aan te kondigen de benoeming van twee nieuwe bestuursleden: Janice Deul en Sarita Bajnath.

Janice Deul is journalist, activist en kunstliefhebber. Zij maakt zich sterk voor een inclusief klimaat in mode, media en cultuur. Dit doet ze onder meer via workshops en lezingen, columns en opiniestukken, optredens in de media en met haar inspiratie  platform ‘Diversity Rules’. Ze heeft zitting in een adviescommissie van de landelijke Raad voor Cultuur en was tot voor kort lid van de Amsterdamse Kunstraad. Ze is tevens co-curator van ‘Voices of  Fashion, de grote modetentoonstelling over Zwarte couture, schoonheid en stijlen van het Centraal Museum Utrecht.

Sarita Bajnath is als zelfstandig trainer en coach werkzaam in het sociaal culturele veld. Ze is specialist op het gebied van verandermanagement en begeleidt organisaties richting (meer) inclusief denken en handelen. Als adviseur is ze onder meer betrokken geweest bij het initiatief ‘Studio-I’, een samenwerkverband tussen verschillende musea om zich door te ontwikkelen tot inclusieve(re) organisaties. Als betrokken bewoner van Amsterdam Zuidoost is zij actief in het verbeteren van de lokale samenleving , op allerlei manieren.

Henry de Vries is als dermatoloog en hoogleraar werkzaam in het Amsterdam UMC, bij  de Universiteit van Amsterdam. Bovendien is hij verbonden aan het Centrum voor Seksuele Gezondheid van de GGD Amsterdam. Als collectioneur volgt hij intensief de ontwikkelingen binnen de actuele beeldende kunst, in het binnen- en buitenland. Sinds 2017 is hij algemeen bestuurslid van Stichting CBK Zuidoost. Zijn betrokkenheid krijgt nu een vervolg met zijn benoeming als voorzitter.

* CBK Zuidoost ontsluit actuele beeldende kunst voor een divers publiek en levert met haar activiteiten ook een bijdrage aan het bestaan van kunstenaars en de ontwikkeling van hun oeuvre. Als platform en maakplek voedt CBK Zuidoost discussies over relevante maatschappelijke ontwikkelingen. CBK Zuidoost is actief binnen de volgende schakels van de culturele keten: productie, presentatie, cultuureducatie en publieksbereik. Intercultureel handelen en publieksgericht programmeren zit in ons DNA.  Onze locatie is inspiratiebron en katalysator. De Amsterdamse Bijlmermeer met een Afro-Caribische identiteit is onze voedingsbodem. Gelegen in de veelkleurige Bijlmermeer verbindt CBK Zuidoost lokale -, grootstedelijke – en ook internationale kunstproductie en kunstbeleving.