Programma Black Achievement Month

De hele maand oktober is het Black Achiement Month. CBK Zuidoost organiseert tijdens deze maand drie publieke programma’s:

  1. Coloured Table Talk – Black Achievement Month

Op donderdag 7 Oktober 2021 om 17:00 uur organiseert CBK Zuidoost een tafel gesprek naar aanleiding van de expositie Coloured [projections on] skin en in het kader van de Black Achievement Month. Aan tafel zitten curator, opiniemaker en fashion activist Janice Deul, CBK’s gastcurator en antropoloog Lisette van den Berg en curator, stadstekenaar Amsterdam, programmeur Bijlmerparktheater Richard Kofi en kunstenaars Eugenie Boon en AiRich.
Bekijk hier de livestream.

2. Rondleiding expositie Coloured [projections on] skin

Ook op zaterdag 16 oktober om 13:00 uur vindt er als onderdeel van Black Achievement Month een rondleiding door de tentoonstelling Coloured [projections on] skin plaats met gastcurator Lisette van den Berg. Lees hier meer over de expositie. Voor dit event is geen Coronatoegangsbewijs nodig.

3. In Dialoog

AFGELAST! HELAAS KAN HET PROGRAMMA IN DIALOOG OP ZATERDAG 30 OKTOBER NIET DOORGAAN. WE KOMEN SNEL TERUG MET EEN NIEUWE DATUM.


Op zaterdag 30 oktober om 15:00 uur vindt de allereerste In Dialoog plaats. Een nieuw programma van CBK Zuidoost waarin 2 x per jaar twee gasten in een gesprek ‘de diepte in gaan’ over actuele en urgente thema’s uit de beeldende kunst. 

PROGRAMMA
Datum: zaterdag 30 oktober
Tijd: inloop 14:30 uur
15 uur: start
16:15 uur: einde
Dit programma wordt gelivestreamd: https://www.youtube.com/watch?v=ve5wG_pV3LA

Gasten: Charl Landvreugd en Hans van Houwelingen
Moderator: Nicole Terborg

In de allereerste In dialoog zullen Charl Landvreugd en Hans van Houwelingen met elkaar in gesprek gaan over de veranderende betekenis en functie van monumenten in onze tijd. Aanleiding is de oplevering van het Nelson Mandela Monument van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng op 5 september in Amsterdam Zuidoost, het eerste monument van Mandela waarin hij niet zelf wordt verbeeld, maar waar het gaat om zijn gedachtegoed. Maar ook kwesties als de standbeelden van historische figuren uit de koloniale tijd en andere manieren van herdenken zullen aan de orde komen.

Charl Landvreugd is kunstenaar, onderzoeker en educator. Hij is Hoofd Onderzoek en Curatorial Practice bij het Stedelijk museum in Amsterdam. Landvreugd zat in de jurycommissie van de opdracht voor het Nelson Mandela Monument.

Hans van Houwelingen is kunstenaar. Zijn werk manifesteert zich in de vorm van interventies in het publiek domein, tentoonstellingen, lezingen en publicaties, waarin hij de relatie tussen kunst, politiek en ideologie onderzoekt. Het monument speelt hierin een grote rol.

Stuur een mailtje naar info@cbkzuidoost.nl als je een van deze activiteiten wilt bijwonen.

Let op! Voor dit event is een Coronatoegangsbewijs nodig.