Public events M’a wak un rosea, m’a skucha un lus

Rond de tentoonstelling worden publieke evenementen gehouden. Zo is er op 11 mei een Kunstcafé waarin beide kunstenaars praten over hun kunstpraktijk. En tijdens Amsterdam Art Week is er op 1 juni een performance van Kevin Osepa en op 2 juni een workshop voor kinderen door Hannes Wallfrafen.

11 mei: 15-18 uur Kunstcafé. Een dieptegesprek met kunstenaars Kevin Osepa en Hannes Wallrafen over de tentoonstelling en hun kunstpraktijk. Meld je aan!

2 juni: Familieworkshop Stap in de blinde wereld van Hannes Wallrafen
. Kinderen met een visuele beperking worden van harte aangemoedigd mee te doen.

Hoe is het om niet te kunnen zien? Hoe kun je dan toch kunst beleven? In deze bijzondere workshop laat kunstenaar Hannes Wallrafen je ervaren hoe je al je zintuigen kunt gebruiken om de wereld te ‘zien’.

Tijdens Amsterdam Art Week nodigt CBK Zuidoost je van harte uit de tentoonstelling van Kevin Osepa en Hannes Wallrafen te bezichtigen. Voor het bijzondere Family Sunday programma onderdeel heeft Wallrafen een speciale guided tour ontworpen voor ziende en niet ziende kinderen. Alle ouders zijn deze middag ook van harte welkom.

Zien met handen en oren
Hannes neemt je mee door de tentoonstelling en laat de deelnemers de wereld zintuigelijk ervaren. Hoe kan je zien met je handen, en zien met je oren? Naast het beleven van de tentoonstelling M’a wak un rosea, m’a skucha un lus (Saw a Breath, Heard a Light), neemt Hannes ook verrassende voel- en geluidsobjecten mee om te verkennen. 

Over de kunstenaar
Hannes Wallrafen speelt een belangrijke rol in de Nederlandse fotogeschiedenis door zijn bijdrage aan veranderingen binnen de documentaire fotografie. In de jaren zeventig en tachtig werkte hij als een klassiek sociaal fotograaf; in de late jaren tachtig ontwikkelde hij zich tot regisseur van beelden met een vaak magische inslag.

In het voorjaar van 2004 werd Wallrafen door een erfelijke ziekte nagenoeg blind. Sindsdien ontdekt hij de wereld van het geluid. Aanmelden

8 juni: Vriendendag. Wie nu Vriend wordt kan ook deelnemen aan deze bijzondere dag, met onder andere een workshop voor iedereen (dus ook mensen met een visuele beperking), een voortgangspresentatie van de BijlmAIR-publicatie en lekker eten.