Black Magic Woman Festival: Free!

Wanneer: 9 november 2013 - 14 december 2013

Kunstenaars

Raquel van Haver, Sheena Rose

In het kader van het Black Magic Woman Festival 2013 brengen CBK Zuidoost en Sasha Dees (SDPM) twee jonge kunstenaars bij elkaar: Raquel van Haver en Sheena Rose. Zij maken samen werk rond het thema van het festival: FREE! Tijdens en na het Black Magic Woman Festival (www.blackmagicwomanfestival.nl) zal hun werk te zien zijn bij CBK Zuidoost.

Sheena Rose (Barbados, 1985) is een hedendaagse Caribische kunstenaar die bekend is geworden door haar handgemaakte animaties. Naast haar eigen tekenwerk, animaties en performances richtte ze in het najaar van 2011het kunstcollectief Projects & Space op voor kunstenaars, critici en curators uit alle disciplines op Barbados.

Raquel van Haver (Colombia, 1989 ) woont en werkt in Amsterdam. Haar tekeningen en schilderijen kunnen omschreven worden als groot, ruw, monumentaal en donker. In het werk van Van Haver speelt de behoefte aan status en identiteit een grote rol. Ze fuseert de traditie van schilderkunst met hedendaagse thema’s als zoektocht naar (zwarte en Latijns-Amerikaanse) identiteit.