Finissage Rooted / Uprooted

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

Aanstaande zaterdag 12 juni is alweer de laatste dag van de tentoonstelling Rooted/ Uprooted: Sense of Place en tevens de finissage. De  vorig jaar – door de lockdown –  uitgestelde performances van Tyna Adebowale en Antonio Jose Guzman vinden op deze dag plaats. Het werk van de kunstenaars wordt onderdeel van de publieksactiviteiten bij de expositie Rooted/Uprooted. Werk van beide kunstenaars is momenteel te zien in Refresh Amsterdam.

Hotspot van Uneme van Tyna Adebowale is een kunst – en sociaal project waarbij diverse interactieve samenwerkingsverbanden zijn aangegaan met verschillende organisaties en personen. Doel: het opzetten van een mobiele bibliotheek voor bepaalde gekleurde en queer personen, zodat zij kans krijgen om – op een veilige wijze – bepaalde boeken te kunnen lenen, lezen en zich te ‘empoweren’.

Hotspot van Uneme is gerealiseerd in samenwerking met Open Closet LGBT Netherlands en Rainbow Anonymus

De performance Abya Yala Dub Gathering van Antonio Jose Guzman is een reactie op het werk van Marianne Nicolson Blood on the Rocks (2020) dat te zien was in de expositie A Fair Share of Utopia bij CBK Zuidoost en Nest te Den haag. In zowel in het werk Blood on the Rocks van Marianne Nicolson, als in Abya Yala Dub Gathering van Antonio Jose Guzman, is het afhandig maken van grond van inheemse gemeenschappen in de Amerika’s de rode draad. Met percussionist / Marimba speler Tatiana Koleva.