Sel Kofiga, nieuwe artist-in-residence

Geplaatst op , in Tentoonstellingen

Sel Kofiga kwam begin april aan in Amsterdam Zuidoost, vanuit de Ghanese hoofdstad Accra. De multimediale kunstenaar verblijft twee maanden in het kunstenaarsonderkomen in Heesterveld, op uitnodiging van CBK Zuidoost en het Stedelijk Museum. In het kader van BijlmAIR, het residents-programma van CBK Zuidoost, gaat Kofiga onderzoek doen en drie kunstwerken maken.

Het is voor Kofiga de eerste keer dat hij in Amsterdam is en hij is onder de indruk van de kleurrijke gemeenschap in Zuidoost. “Ik zie dat er een mooie connectie is tussen de verschillende etnische entiteiten. Daar wil ik mijn onderzoek ook op richten. Ik wil zien welke relaties er zijn en hoe dat de mensen en hun omgeving beïnvloedt.”

Kofiga maakt in zijn thuisland ook kunst, maar vertelt dat er daar geen sprake is van subsidie. “Ik ben autodidact en bekostig ook zelf mijn kunst. Dat doe ik met mijn eigen modelijn The Slum Studio.”

Kofiga wil drie kunstwerken maken: een performance en twee installaties. “Hoe dat eruit gaat zien laat ik afhangen van de resultaten van het onderzoek in Zuidoost.” Het resultaat zal later in het jaar te zien zijn tijdens de BijlmAIR-tentoonstelling.

Sel Kofiga bij het werk van de door hem bewonderde Patricia Werneck Ribas in de expositie A World of Many Worlds