ZomerSalon Royaal 2022: Kleurrijk!

Wanneer: 17 juni 2022 - 20 augustus 2022

Kunstenaars

Iedereen kan meedoen aan ZomerSalon Royaal.

De spannendste expositie van het jaar, ZomerSalon Royaal – met als thema Kleurrijk – is afgelopen. Tijdens de feestelijke finissage werden de winnaars bekendgemaakt: Tamar Rozenblat (Tincture of Dreams II), Samuel Sarmiento (The Light of San Benito Aje), Gerda Dapper (Surinaamse feestdag Keti Koti), Yekta (zonder titel) en Joep van de Bijl (Rio 2022). De werken komen vanaf volgende zomer aan de muur van het Bijlmer Sportcentrum te hangen.

Over ZomerSalon Royaal

Ruim zeventig werken zijn dit jaar ingebracht door gevestigde namen als Maartje Jaquet (die vanaf 24 juni exposeert in de Open Space op Heesterveld), Joep van der Bijl, Tamar RosenblattHamid El Kanbouhi en Peter van den Akker, en door hobbyisten die hun passie heel serieus nemen. Schilderijen, installaties, collages en foto’s staan en hangen in de ruimte, te wachten op het oordeel van zowel een vakjury als het publiek, die stemmen op het beste werk. Het werk van de winnaars wordt professioneel gefotografeerd en op canvas gedrukt, waarna het een heel jaar te zien is op de wand van Sportcentrum de Bijlmer op het Anton de Komplein, tegenover CBK Zuidoost.

De ZomerSalon Royaal is de voortzetting van Mijn Kunst, dat is opgezet om mensen te stimuleren kunst te maken en te tonen, de buurt te betrekken en talent te ontdekken. Zo heeft CBK Zuidoost werk van de inmiddels gearriveerde kunstenaar Carmen Schabracq aangekocht na een tentoonstelling.

De ZomerSalon Royaal is te bezoeken tijdens de openingstijden van CBK Zuidoost. Dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 17 en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

Aanmelden is niet meer mogelijk.