CBK Zuidoost is een expertisecentrum voor non-professionals in de beeldende kunst. Voor vragen, wensen of advies ben je als amateurkunstenaar bij ons van harte welkom. CBK Zuidoost biedt elk jaar masterclasses en portfoliodagen aan. Houd onze website in de gaten voor de data. Speciaal voor deze kunstenaars organiseert CBK Zuidoost elk jaar de groepstentoonstelling Mijn Kunst. Meer informatie of heb je vragen? Mail dan naar Delano MacAndrew: d.macandrew@cbkzuidoost.nl

ZomerSalon Royaal 2020

Overweldigend veel kunstenaars hebben zich aangemeld voor onze editie dit jaar. Daar zijn we heel blij mee! Op dit moment is het niet meer mogelijk om je aan te melden, want de deadline is nu voorbij. Inleveren kan nog wel tot en met 16 juni. Voor meer info en vragen kun je terecht bij Delano MacAndrew: d.macandrew@cbkzuidoost.nl

Opening ZomerSalon Royaal
Donderdag 2 juli, de indeling van deze dag wordt binnenkort bekend gemaakt.
Te zien t/m 22 augustus in CBK Zuidoost

ZomerSalon Royaal is de nieuwe zomerexpositie van CBK Zuidoost en vervangt het voormalige Mijn Kunst. Aan ZomerSalon Royaal kan iedereen meedoen: de bevlogen zondagsschilder, maar ook de gearriveerde kunstenaar van naam.

Er is een publieks- en juryprijs verbonden aan ZomerSalon Royaal. De winnende werken worden professioneel gefotografeerd en vergroot op canvas gedrukt. Deze doeken worden in 2021 opgehangen in de frames op de gevel van het Bijlmer Sportcentrum tegenover CBK Zuidoost.

CBKZO - Zomersalon Royaal - De Bijlmer (internet)-10 © Les Adu 2019

Mijn Kunst 2019 wordt ZomerSalon Royaal

De Bijlmer / Amsterdam Zuidoost

Op dit moment is de tentoonstelling ZomerSalon Royaal te zien, een nieuwe zomerexpositie van CBK Zuidoost (het voormalige Mijn Kunst).
Aan ZomerSalon Royaal doet iedereen mee: de bevlogen zondagsschilder, maar ook de gearriveerde kunstenaar van naam. Het thema dit jaar is ‘De Bijlmer/Amsterdam Zuidoost’.

FINNISSAGE: zaterdag 17 augustus om 15 uur

Deelnemers: Abu Kanu, Alex Witter, An Vianden, Anna Kok, Astrid Jibodh, Baukje Spaltro, Cary Speksnijder, Carla de Rooij, Daniele Kanis, Ditte Brouwers, Els van Deursen, Ferras Dahan, Fieteke Leenes, Fleur Ouwerkerk, Fredu Samethini, Gerda Dapper, Hans Mooren, Helen van der Ploeg, Henk Janzen, Jacque Njeri, Jeanine Louise, Jentie Jelles, Joep van der Bijl, Lawil Karama, Leen Kruijssen, Lilian Berg, Maartje Jaquet, Nataly Kozhuvskaya, Nynke Deinema, Patricia mertz, Pauline Prior, Pieter Roos, Peggy Faeber, Peter Vial, Petra Hegenbart, Ruben La Cruz & Karolien Helweg, Ronald Pessy, Ruud van der Duin, Roxane Ikpen, Sjors van Leeuwen.

Er is een publieks- en juryprijs verbonden aan ZomerSalon Royaal. De winnende werken worden professioneel gefotografeerd en vergroot op canvas gedrukt. Deze doeken worden in 2020 opgehangen in de frames op de gevel van het Bijlmer Sportcentrum tegenover CBK Zuidoost.

Dus kom langs, ook jij mag stemmen. Stemmen kan t/m 10 augustus!

uitnodiging-ZS-Royaal-voorkant-e1561666442941

Mijn Kunst 2018

Mijn Kunst 2018: deze bijzondere expositie staat helemaal in het teken van het bestaan van 50 jaar Bijlmer.

Winnares juryprijs Keshia Danso en de winnares van het publiek, Marcella Lede.

Winnares juryprijs Keshia Danso

winnaars Mijn Kunst 2018 Keshia
Winnaar Marcella Leede publieksprijs Mijn Kunst 2018

Mijn Kunst 2017

Vanaf 20 juli is in CBK Zuidoost de jaarlijkse expositie Mijn Kunst te zien. Met Mijn Kunst biedt CBK Zuidoost bevlogen non-professionals in de beeldende kunst een podium om hun werk te tonen aan het publiek. Je kunt je voor deze editie niet meer aanmelden.

Opening: donderdag 20 juli van 17 tot 19 uur
Finnissage en prijsuitreiking: zaterdag 26 juli van 15 tot 17 uur

Mijn Kunst is te zien van 20 juli t/m 26 augustus 2017 in CBK Zuidoost.
Adres: Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam Zuidoost,
Tel.nr. 020-25 25 401

voorkant uitnodiging

Mijn Kunst 2016

Vanaf 16 juli is in CBK Zuidoost de jaarlijkse expositie Mijn Kunst te zien. Met Mijn Kunst biedt CBK Zuidoost bevlogen non-professionals in de beeldende kunst een podium om hun werk te tonen aan het publiek. Kunstenaars, uit Amsterdam Zuidoost en omgeving, die willen deelnemen aan deze 8de editie kunnen zich van 17 mei t/m 11 juni 2016 aanmelden. Klik hier om je in te schrijven.

Mijn Kunst is te zien van 16 juli t/m 27 augustus 2016 in CBK Zuidoost.
Adres: Anton de Komplein 120, 1102 DR Amsterdam Zuidoost,
Tel.nr. 020-25 25 401, www.cbkzuidoost.nl

Finissage en prijsuitreiking: zaterdag 27 augustus

(kunstwerk: Hettie Fagel)

Mijn Kunst 2016

Mijn Kunst 2015

CBK Zuidoost biedt non-professionals in de beeldende kunst een open podium waar zij hun werk kunnen tonen aan het grote publiek. Het publiek kan t/m donderdag 13 augustus stemmen op hun favoriete kunstwerk. Een vakjury beoordeelt de inzendingen op kwaliteit, originaliteit en materiaalgebruik en maakt een selectie.

Finissage en prijsuitreiking: zaterdag 15 augustus om 15 uur (tot 17 uur)

Digitale kaart

Kunstworkshops volwassenen

Voor amateurkunstenaars organiseren we jaarlijks kunstworkshops waar je je verder kunt specialiseren in een bepaalde discipline. Denk aan bronsgieten, keramiek, portret tekenen en bijlen. De laatste begint op zaterdag 20 januari 2018, lees hier meer en meld je aan!

Bekijk ons aanbod voor 2018 hier.

P1040394

Portfoliodag

CBK Zuidoost biedt amateurkunstenaars de gelegenheid om hun werk mee te nemen en deze van advies te voorzien. We organiseren jaarlijks een of meerdere portfoliodagen. Houd onze website in de gaten voor concrete data!

P1000127
mijnkunst-masterclass

Masterclasses

Wil je je professionaliseren in de kunst? CBK Zuidoost organiseert masterclasses voor amateurkunstenaars. Afgelopen juni zijn er drie masterclasses geweest, waarin elke masterclass begeleid werd door een kunstenaar. Elke kunstenaar had zijn eigen discipline: beeldhouwen/keramiek, digitale fotografie en ruimtelijk werk. Deelnemers kunnen hun werk meenemen. De masterclass biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers en duurt 3 uur, inclusief een pauze. Houd onze website in de gaten voor nieuwe data!