30x30

Wanneer: 9 september 2017 - 21 oktober 2017

Kunstenaars

130 kunstenaars

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost is 30 jaar! Met deze ‘Salon’ zie je indirect een portret van CBK Zuidoost. De identiteit van onze instelling wordt weerspiegeld door de kunstenaars die hun werk tonen. De woorden veelkleurig en veelzijdig zijn van toepassing op zowel de tentoonstelling als CBK Zuidoost. Vrijwel alle werken zijn te koop voor een
(maximale) vriendenprijs van € 300,-. Bij verkoop gaat een deel van de inkomsten naar Stichting Vrienden van CBK Zuidoost. Deze Stichting zal de verworven inkomsten gebruiken ter ondersteuning van Werkplaats CBK Zuidoost.
Op deze wijze helpen de makers van nu de makers van de toekomst.

In 1987 begonnen als Artoteek Zuidoost, is CBK Zuidoost in 2017 uitgegroeid tot een veelzijdige presentatieruimte voor actuele kunst. Een instelling geworteld in de samenleving van Zuidoost met tegelijkertijd grootstedelijk belang, die toont dat ‘intercultureel’ en ‘kwaliteit’ twee grootheden zijn die elkaar verstevigen. In het hart van de Bijlmer programmeert de instelling tentoonstellingen, kunstopdrachten, educatieve projecten voor het onderwijs, workshops voor jong en oud, een artist-in residence programma en een kunstuitleen met cadeauwinkel. Kortom, CBK Zuidoost brengt met beeldende kunst werelden bij elkaar.