#Agfag

Wanneer: 7 juli 2016 - 18 september 2016

Kunstenaars

JL Dianthus, Rachid Assoui, Eldee, Tomislav Feller, Laurent-David Garnier, Luxi Gold, Richard John Jones, Nikola Knezevic, Maria Metsalu, Red Vaughan Trimmel, Brenda de Vries Samen met: Amsterdam Museum

#ag Fag is een multidisciplinair kunstproject dat de transitie van kunstenaar Judith Leysner  naar JLDianthus markeert. Onder deze naam zal de kunstenaar in de toekomst zijn/haar kunstpraktijk  voortzetten.  Samen met andere kunstenaars doet JLDianthus in dit project onderzoek naar gender, identiteit, seksualiteit en  het lichaam, toegespitst op  hoe de kunstenaar zich verhoudt tot de LHBT (lesbisch, homo-, bi- en transgender) gemeenschap in de Amsterdamse beeldende kunst. De verschillende perspectieven  die  binnen #ag Fag belicht worden, dragen bij aan de discussie “Queering the Collection” , een discussie over hoe publieke archieven en musea zich kunnen verhouden tot het LHBT-erfgoed.

Voor de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum maakt JLDianthus twee portretten. Een daarvan is geïnspireerd door het schilderij  van de intocht van Lodewijk Napoleon in Amsterdam (1800) uit de collectie van het Amsterdam Museum. Het andere is geïnspireerd op ‘Burgers aan de Macht’, een wand in het Amsterdam Museum met daarop alle belangrijke regenten en regentessen.