AIR Zuidoost 2015

Wanneer: 5 november 2015 - 5 december 2015

Kunstenaars

R’m Aharoni, Roi Alter, Lard Buurman, Lynnee Denise, David Gumbs samen met RaQuel van Haver, Ryts Monet, Open Group samen met Jesper Buursink, Olivia Reschoufsky & Alice Pons, Martin La Roche Contreras, Su Tomesen, Mariëlle Videler en Hu Wei.

Groepstentoonstelling van de  kunstenaars die in 2015 in Amsterdam Zuidoost woonden en werkten. De expositie maakt duidelijk dat de samenleving van Amsterdam Zuidoost internationale kunstenaars telkens weer op een bijzondere manier weet te inspireren.

Vijf exposanten kregen expliciet een opdracht mee om werk te maken dat reflecteert op de samenleving van Amsterdam Zuidoost. R’m Aharoni, Lynnee Denise en Ryts Monet verbleven in de  atelierwoning van BijlmAIR, de de artist-in-residence die CBK Zuidoost sinds 2001 organiseert in samenwerking met Stichting FLAT en Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. Kunstenaars Lard Buurman en Mariëlle Videler zijn uitgenodigd door CBK Zuidoost om tijdelijk in H-LAB Heesterveld te wonen en werken.

De andere deelnemers zijn uitgenodigd door twee andere AIR-initiatieven die Zuidoost rijk is. Martin La Roche Contreras verbleef op uitnodiging van Stichting FLAT in de zomer van 2014 in de flat Florijn. Roi Alter, David Gumbs, Open Group, Olivia Reschofsky & Alice Pons en Hu Wei verbleven in de studio van OAZA AIR.