Local Heroes

Wanneer: 17 januari 2013 - 23 februari 2013

Kunstenaars

Dagmar de Kok, Oscar Franklin, Charlotte Mumm.

Met de serie Local Heroes stimuleert CBK Zuidoost het lokale kunstklimaat. Dit seizoen presenteren drie lokale kunstenaars hun werk.

Dagmar de Kok (1977) tekent en maakt keramisch werk. Ze haalt haar inspiratie uit een combinatie van visuele prikkels uit het leven van alledag en het historisch besef dat gevoed wordt door studie, literatuur en beeldende kunst. Met humor reflecteert ze hierop. De Kok toont tekeningen en beelden die ze heeft gemaakt gedurende een zes maanden durende artist-in-residence in Zuid-Afrika. De werken zijn geïnspireerd door (Zuid-) Afrikaanse volksverhalen.

Oscar Franklin (1960) werkt met gevonden materialen. Op straat is zijn blik altijd op de grond gericht, op zoek naar interessante vormen, stoffen en onderdelen. Fiets- en autobanden zijn voor hem favoriet. Hij maakt hieruit allerlei dierfiguren, in diverse formaten. Vroeger als kind in Saint Vincent had hij een (rubberen) katapult om ‘op jacht’ te gaan. Nu creëert hij dieren met hetzelfde materiaal. Franklin toont een oerwoud van gevonden materialen en dieren.

Charlotte Mumm (1980) tekent, schildert en maakt ruimtelijk werk. Ze heeft haar eigen beeldtaal ontwikkeld, waarmee ze zich begeeft op een gebied tussen figuratie en abstractie. De abstractie in haar kunst zorgt ervoor dat haar werk op allerlei manieren bekeken kan worden. De natuur, zowel flora als fauna, is een inspiratie voor haar. Vormen daarvan zijn terug te vinden in haar werk. Mumm toont recent werk dat zij deels maakte tijdens een residency in Wiesbaden (Duitsland).