Local Heroes

Wanneer: 26 mei 2012 - 30 juni 2012

Kunstenaars

Neil Fortune, Hervé Hubert, Angela Tellier

Samen met: Cultuur – Ondernemen

Met de serie Local Heroes stimuleert CBK Zuidoost het lokale kunstklimaat. Dit seizoen presenteren drie lokale kunstenaars hun werk:

Hervé Hubert: Suburban Knights

Met zijn fotoserie ‘Suburban Knights’ laat Hervé Hubert (1972) de locale ‘ridders’ van Zuidoost schitteren: bewoners uit Amsterdam Zuidoost die zich op een bijzondere en actieve manier inzetten voor hun woongebied. De individuele verhalen die Hubert laat zien, staan lijnrecht tegenover de vaak gedramatiseerde en karikaturale visie van de media over Zuidoost. Dit project is een poging om de vooroordelen over deze ‘suburb’ te doorbreken.

Hervé Hubert komt uit Frankrijk en is freelance fotograaf en webdesigner. Al vroeg ontwikkelde hij zijn eigen stijl door zijn interesse in underground cultuur en zijn passie voor muziek. Sinds een jaar woont en werkt hij in Amsterdam Zuidoost waar hij als snel actief betrokken raakte bij het kunstproject Fatform op het dak Kraaiennest.

Neil Fortune en Angela Tellier: Face2face

Kunstenaars Neil Fortune en Angela Tellier hebben beiden deelgenomen aan Face2face, een professionaliseringstraject voor jonge creatieven uit Amsterdam Zuidoost. Eén van de opdrachten binnen dit traject is het samenstellen van een tentoonstelling in CBK Zuidoost.

Angela Tellier (1985) studeert fotografie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en werkt als freelance fotograaf / kunstenaar. Het oeuvre van Tellier is breed: ze beweegt zich tussen de grensvlakken van portret, stilleven en mode.

Neil Fortune (1983) maakt teksten, tekeningen en installaties waarmee hij de ruimte onderzoekt waarin hij exposeert. Hij creëert situaties of interventies waardoor zowel hijzelf als de bezoeker zijn omgeving fysiek ervaart en heroverweegt.

De tentoonstelling in CBK Zuidoost zal geen conventionele presentatie van hun werk worden; Tellier en Fortune zien de expositieruimte als een blanco doek waarop ze gaan spelen met presentatie van hun werk en de manier waarop de bezoeker ernaar kijkt.