Oso Sma 2011: Van Hollandse jenever tot Papegaaienvrouw

Wanneer: 14 mei 2011 - 14 juni 2011

Kunstenaars

Nynke Deinema en Caroline de Roy | Stichting Tijdelijk Zicht

Nynke Deinema en Caroline de Roy zijn op zoek gegaan naar grote en kleine rituelen. Een half jaar trokken zij met een speciale bakfiets door Amsterdam Zuidoost. Zo verzamelden ze verhalen over rituelen: op straat, bij scholen, bij bibliotheken.

De verzamelde indrukken en bijdragen zijn opgeslagen in de Rituelenkar; fragmentarisch, in delen, vrij vormgegeven naar de interpretaties van de kunstenaars. Maar de zoektocht is ook inspiratiebron geweest voor een tijdelijk kunstwerk in het atrium van het CEC gebouw.

Deinema en De Roy maakten ook een groot hangend sculptuur, te zien in het Atrium van het CEC gebouw. Dit werk toont fragmenten van verhalen over rituelen die in de vorm van blauwe zinnen en woorden uit de hemel komen vallen. Het kunstwerk is als een beschermende wolk boven de hoofden van de mensen in het atrium.

De tocht van de kunstenaars is terug te zien op www.vanhollandsejenevertotpapegaaienvrouw.blogspot.com

Met dank aan: CEC gebouw, De Blauwe Lijn, De Polsstok, Openbare Bibliotheek Amsterdam filialen Reigersbos en Bijlmerplein, ROC op Maat, Taalwijzer en alle deelnemers

Dit project is mede gerealiseerd dankzij financiële steun van: Prins Bernard Cultuurfonds, Stadsdeel Zuidoost Amsterdam, Stichting Doen, VSB fonds, Woningcorporatie Rochdale

www.tijdelijkzicht.nl