Oso Sma

Wanneer: 30 juni 2010 - 31 december 2010

Kunstenaars

Silvia Russel.

In opdracht van Centrum Beeldende Kunst Zuidoost en Cultureel Educatief Centrum maakte Silvia Russel “Do You See Me?”.

Het werk bestaat uit een serie van zes grote tekeningen. De monumentale tekeningen, uitvergoot en dubbelzijdig geprint op folie, zijn herkenbaar als portretten. Toch zijn ze niet te herleiden naar enkele personen.

Russel maakte de zes fictieve portretten op basis van de indrukken die zij opdeed tijdens haar verblijf als gastkunstenaar in het CEC. Het atrium was tijdelijk haar atelier.

Om de geschiedenis van het gebouw en de mensen die het gebouw bevolken te leren kennen, interviewde zij ruim 60 personen. Zij nodigde voorbijgangers uit om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat doe je over vijf jaar?’. Tijdens de ontmoetingen maakte Russel tekeningen van haar gesprekspartners. Deze tekeningen vormen de basis voor de zes fictieve portretten.

Op alle portretten voeren de personen een handeling uit of houden zij attributen vast. Deze zeggen op symbolische wijze iets over hun houding naar de toekomst. Zo geeft deze installatie op bijzondere wijze een beeld van het CEC gebouw, haar gebruikers en hun ambities.