Zilver: CBK Zuidoost bekent kleur

Wanneer: 6 september 2012 - 27 oktober 2012

Kunstenaars

Laurence Aëgerter, Teresa Borasino, Marjolijn Boterenbrood, Avantia Damberg, Hans Eijkelboom, Kaleb de groot, Patricia Kaersenhout, Charl Landvreugd, Judith Leysner, Jaap de Ruig, Harmut Wilkening Samen met: Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Centrum Beeldende Kunst Zuidoost bestaat 25 jaar en viert dit met de tentoonstelling Zilver: CBK Zuidoost bekent kleur.

Artistieke kwaliteit en publieksbereik waren 25 jaar geleden de belangrijkste vertrekpunten bij de invulling van onze programmering. En dat zijn ze nog steeds. Een andere rode draad in ons bestaan is de aandacht voor beeldende kunst die actueel maatschappelijke thema’s verbeeldt. De interculturele samenleving van Zuidoost was en is een continue inspiratiebron.

Zilver: CBK Zuidoost bekent kleur omvat werk van elf verschillende kunstenaars. Er is nieuw werk dat in opdracht voor de gelegenheid is gemaakt. Daarnaast toont de expositie werken van kunstenaars met wie CBK Zuidoost eerder werkte. Inhoudelijk gaat het over onderwerpen als religie, identiteit, globalisering, interculturaliteit en (de-)kolonisatie. Zo weerspiegelt deze jubileumexpositie onze manier van programmeren.